Ville bara berätta...

... att mamma har en dator igen. Det är toppen!

Jag har varit på mitt allra besvärligaste humör i ett par dagar, men det är SÅÅÅ jobbigt att växa så mycket som jag gör. Dessutom tycker jag inte att det är lika mysigt att äta ur nappflaska som att tutta på mamma, så jag vill tutta heeeeela tiden och inte ha nåt himla tillägg.

Mamma försökte ta kort på mitt fina leende idag, men jag slutade le så fort jag såg kameran. Med sin mobil lyckades hon ta ett suddigt kort som vi skickade till morfar, men annars blev det inte bättre än så här:

image45

Inget leende men snygg ändå!

Nära fyrakilosgränsen!

Igår var jag på BVC och vägde mig. Mamma ville se så att jag ökar i vikt trots att jag knappt får tillägg nu. Pappa och mamma blev så glada när vågen stannade på maffiga 3930 g. Snart finns det fyra kilo Hedda!

Mamma har beställt en ny dator, så snart blir det mer uppdateringar här. Morfars dator i all ära, men det är bättre att kunna fixa sånt hemma, som när jag sover till exempel.

Igår badade jag. Jag älskar fortfarande att bada. Helst vill jag bada jämt!

I morse åkte min pappa iväg till sitt jobb. Han kommer inte hem förrän på torsdag kväll. Det är verkligen långt dit. Mamma och jag saknar honom jättemycket. Min pappa är bäst!

image38

Mysigt i badet!

image39

Omysigt efteråt!

image40

Tränar nacken. Jobbigt värre!

image41

Mormor har köpt mitt första hårband. Mycket snyggt, men kanske lite för stort...

image42

God morgon, pappa!

image43

Visst är vi lika!?

image44

Mormor har stickat en ny snyggingmössa till mig. Tufft!

Jättedumt!

Mamma har klantat sig med datorn, så nu funkar den inte alls. Därför blir det lite si och så med uppdateringar på bloggen. Usch, vad dumt!

Mamma och pappa efterlyser bilder på mig eftersom en hel drös kan vara försvunna om det vill sig riktigt illa. Om ni har bilder som ni vill dela med er av, kan ni väl lämna en kommentar och en mail-adress så tar mamma kontakt med er. Vi skulle bli SÅ glada!

image36

En alldeles nytagen bild på mig. Visst är jag snygg!?

Pappa-saknad!

Min pappa har åkt iväg till sitt jobb. Mamma och jag tycker att det är så tråkigt utan honom. Vi vill ju ha vår pappa här! I gårkväll myste pappa och jag jättelänge för nu får jag inte träffa honom förrän på fredag kväll. Saknar pappa! Han är världens bästa pappa.

Idag är fyller jag tre veckor! Nu är jag stor!

Förresten, jag vill ha fler kommentarer! Skriv till mig!

image34

Myser med pappa.

image35

Funderar.

Jag växer

Jag håller på att bli stor! Idag tog jag med mamma och pappa till BVC för det var dags för vägning och mätning igen. Mamma höll på att smälla av när BVC-sköterskan sa att jag vuxit hela 5 cm sedan jag föddes. Jag är alltså 55 cm lång nu. Vikten hade förstås också ökat. Nu väger jag 3694 g. Häftigt va?

Efter BVC-besöket åkte vi hem till mormor och fikade. Jag fick varken kaffe eller äppelkaka. Jag sov i stället. Mycket roligare. Det verkar så konstigt det där med att tugga tycker jag. Tänder, vad är det? När mormor, pappa och mamma fikat klart väckte min jobbiga mamma mig för att jag skulle få lite att äta också. Det var ju förstås smaskigt.

Mamma och mormor är konstiga tycker jag. De skulle ut och gå med mig i vagnen till varje pris trots att regnet hängde i luften. Och visst började det att regna. Som bara den dessutom! Mamma fick användning för regnskyddet hon köpt till min vagn. Sen slutade det att regna. Mamma och mormor blev glada och trodde att de skulle få gå runt och stoltsera med mig länge till, men medan vi var inne på Konsum började det regna igen. Supermycket! Det slutade med att pappa fick komma och hämta oss. Jag tyckte inte att det var så märkvärdigt med regn. Jag valde istället att ägna mig åt att sova.

image32

Jag tränar nacken. Visst har jag fin frisyr?

image33

Igår var mammas kusiner Adam och Olivia här och tittade på mig. Jag somnade hos Adam.

Bajs och bad

I morse, medan mamma och pappa åt frukost, satt jag i min fina babysitter i köket och väntade på att nåt roligt skulle hända. Då kom jag på den briljanta idén att jag skulle bajsa lite. Fast nånstans blev det fel i beräkningen för det kom mycket mer bajs än vad jag hade planerat. Jag blev jätteledsen och skrek i högan sky. Mamma lyfte upp mig för att se vad som var galet. Ja, då avslöjades ju allt. Jag hade bajsat så att mina fina vita byxor var helt senapsgula. För att inte tala om bodyn jag hade på mig. Den var verkligen smutsig, långt upp på ryggen. Babysittern var bajsig, den också. Pappa dog lite grann när han såg vad som hade hänt. De försökte göra mig ren med våtservetter och tvättlappar, men de kom snart fram till att det var nog bättre med ett bad. Jag fick bada i handfatet. Gud så skönt det var.

image29

Handfatsbad. Mamma la en varm tvättlapp på huvudet på mig så att jag skulle få det extra mysigt!

image30

Pappa torkar mig efter badet.

image31

Nöjd och belåten efter badet.

Poppis!

Mamma säger att jag är poppis. Alla vill träffa mig och hålla i mig. Jag tycker själv att det är jätteroligt, för man tröttnar ju aldrig på att få komplimanger. Alla säger att jag är så söt och så fin. Sen funderar de jättelänge på vem jag är mest lik, mamma eller pappa. Till pappas stora stolthet säger de alltid att jag är väldigt lik honom.

Igår träffade jag en hel drös med olika människor. Först kom mina kusiner Cornelia och Tuva med sin mamma och pappa. Sedan kom mina sysslingar Elliot och Liam med sina föräldrar och sin mormor (dvs mammas kusin och moster). På kvällen hämtade mamma och jag mormor och morfar vid tåget medan pappa lagade mat. Tydligen blev det jättegott. Jag bryr mig inte så mycket om mat, bara jag får min mjölk!

Idag blir jag förresten 17 dagar. Jag är rätt stor nu. Dessutom är vi tydligen med i tidningen idag. Spännande!

image23

Min kusin Tuva och jag. Tuva var så snäll och gav mig min napp och mina gosedjur när jag blev ledsen.

image24

Min kusin Cornelia. Hon är 7 år gammal! Det är verkligen mycket!

image25

Cornelia, Tuva och jag. Mormors alla prinsessor. Fast tydligen är mormor deras farmor. SÅ konstigt!

image26

Mina sysslingar Elliot och Liam och deras mamma (mammas kusin) Ulrika. Och så jag då förstås!

image27

Ulrika var toppen tycker jag. Hon kan få bära mig fler gånger!

image28

Bästa rapställningen. Pappas axel är mysig att kräkas på.

Jag skriker

Jag har börjat skrika som bara den. Har jag väl kommit igång att skrika kör jag på ett tag för det är så himla roligt att jag bara inte vill sluta. Dessutom har jag fått för mig att det verkligen är roligt att äta. Jag äter och äter och äter. Sen får jag magknip och kräks en massa. Mamma tycker att detta är mycket märkligt, men jag tycker ju att det smakar så gott med mjölk.

Idag har mamma och pappa tagit med mig på en biltur. Åh, vad jag älskar att åka bil! Mamma och pappa ville fika på Kroatorpet i Huskvarna och pappa skulle visst köpa solskydd till bilen också. Inte för att det behövdes idag, men snart skiner nog solen igen. Vi var på 1st Klass eller vad den affären nu heter. Vad mycket grejer det fanns där. De hade till och med en amningshörna (eller rättare sagt trästolar vid ett bord) där jag fick lite mat av mamma.

När vi kom hem bytte mamma och pappa min kissiga blöja och tre sekunder efter det fick jag för mig att bajsa, så då blev det blöjbyte igen. Nu ligger jag och myser i soffan och läser tidningen och bajsar lite förstås. Undra hur länge jag ska få ligga här och vänta på ny blöja? Mamma säger att jag ska få bajsa färdigt först, sedan blir det blöjbyte.

image19

Nån gång emellanåt händer det att jag är vaken när jag åker bil...

image20

... men oftast sover jag!

image21

Dagens Aftonblad. Mycket spännande!

image22

Men man kan ju inte hålla på att läsa hur länge som helst.

Överraskad morfar!

Vilken spännande tisdag det var! Pappa, mamma och jag åkte till Socialförvaltningen vid klockan ett och träffade en snäll tant som gjorde att min pappa blev min pappa på riktigt. Hon tyckte förstås att jag var jättesöt. Efter att pappa blivit min pappa åkte vi hem till mormor och visade henne hur fin jag var i mössan som hon stickat. Där kom mormor på den jättehäftiga idén att vi skulle åka till Vetlanda och hälsa på morfar på jobbet. Sagt och gjort. Snacka om att morfar blev paff när vi helt plötsligt stod utanför dörren till hans kontor. Han visade stolt upp mig för alla på skolan och ja, ni fattar ju själva, alla tyckte att jag var SÅ söt! Jag sov hela tiden förstås.

Morfar tyckte att vi kunde stanna kvar i Vetlanda och följa med på Hantverksprogrammets Vårsalong så pappa, mamma och jag åkte till stan och åt lite. Mamma ammade mig för första gången på ett café. Jag tyckte att det var jättemysigt och ville inte alls sluta när mamma tyckte det. Då blev jag arg. Mamma fick amma mig i bilen också. Sen blev jag ganska nöjd. Vårsalongen var dötrist tycker jag, så jag sov nästan hela tiden. Mamma och pappa tyckte däremot att den var jättebra och att eleverna var suveränt duktiga.

När vi kom hem fick jag bada! Jag älskar att bada. Eftersom min hud är ganska torr och fnasig testade pappa att hälla lite av sin bästa rapsolja i vattnet. Jag blev helt gul och hal, men alldeles mjuk. Bra va?

image13

Jag och min snigelkompis på skötbordet.

image14

Kolla in min nya mössa! Tack snälla mormor!

image15

Mallig morfar på jobbet.

image16

Den yngsta vårsalongsbesökaren genom tiderna.

image17

Rapsoljebebisen!

Träningsdags

Hej, mina vänner! Idag har jag gjort precis som morbror Markus och gymmat. Min snälla faster Lotta lånade ut babygymmet som kusin Samuel använde när han var så liten som jag är. Numera är han stor, hela 6 år. Det är jättemycket mer än de 13 dagarna jag hunnit leva hittills.

Vet ni, mamma säger att jag ska få en pappa idag. Vi ska snart gå till familjerätten och skriva på papper och intyga att min pappa faktiskt är min pappa. Men jag antar att det räcker med att jag visar upp mig där för att familjerättsdamen ska se hur det ligger till. Mamma har fortfarande inte hittat några tecken på att jag ens är lite lik henne, men det kommer nog. Antagligen har jag tur och blir lika smart som min mamma och lika snygg som min pappa.

Idag är jag annars lite kinkig. Jag tycker att det mesta är lite trist. Inte ens sova vill jag göra. Men det blir nog bättre efter en biltur eller en promenad i blåsten. Jag ligger just nu i pappas famn och funderar på om jag ska bajsa lite.

image12

Jag gymmar!

Ute på vift igen

I morse tyckte mamma och jag att pappa skulle få lite tid att skriva på sin C-uppsats. Pappa fick därför stanna hemma medan vi åkte med mormor till Jönköping. Jag somnade som vanligt i bilstolen och sov mig igenom hela Jönköpingsbesöket. Mamma satt med mig i bilen medan mormor sprang in på IKEA och shoppade. När mamma sprang in på H&M för att köpa några pyjamaser till mig, satt mormor med mig i bilen. Tydligen är det inte bra att vara i affärer när man är så liten som jag. Man kan visst få nåt som heter förkylning. Vad det nu kan tänkas vara.

Mormor och mamma tog med mig på ett café för de blev så hungriga. Där vaknade jag och åt också. Till skillnad från café-besöket i Linköping bajsade jag inte, men jag fick en ny torr blöja ändå. Mamma säger att jag kissar massor. Bajset sparade jag till pappa kom hem till mormor för att hämta mamma. Han blev återigen vit i ansiktet när han öppnade blöjan. Stackars pappa.

Jag har tränat nacken idag också. Mormor tog kort på det så om ni vill se får ni tjata på henne! Pappa blev så stolt när jag lyfte huvudet själv när jag låg på rygg. Själv tyckte jag att det var en baggis.

image11

Mamma tycker att jag är hysteriskt söt i tantmössan.

Ute på vift

Min 10-dagarsdag firade jag, pappa och mamma genom att åka till Mjölby och Linköping och hälsa på farmor, faster Agneta, farbror Bosse, faster Lotta och kusinerna Martin och Samuel. Mamma tyckte att det var så roligt att komma ut lite. Hon säger att hon knappt varit utanför lägenhetsdörren. Jag tyckte däremot att det var mycket roligare att sova och detta ägnade jag mig åt i bilen både dit och hem och när jag fick åka vagn på stan i Linköping. I Linköping finns ett café (Chocolat) som pappa och mamma gillar och dit tog de med mig. Där vaknade jag och åt lite och tog även tillfället i akt att bajsa så att blöjan läckte åt alla möjliga håll. Pappa blev alldeles vit i hela ansiktet när han såg vad jag åstadkommit.

Idag fyller min mormor år. Jag köpte en present åt henne i Linköping och klockan tre ska vi dit på kalas, så nu måste mamma faktiskt gå och göra mig och sig iordning.

image7

Jag sover i bilen på väg till Linköping.

image6

Här ligger jag på faster Lottas vardagsrumsgolv och får ny blöja. Pappa tycker att jag har snygg stil.

image8

Jag och min kusin Samuel.

image5

Jag och min kusin Martin.

image9

Myser lite i min häftiga pyjamas i morse.

image10

Avslutar med en liten bonus. Den allra första bilden på mig. Här är jag tre minuter gammal. Snygg mun va?

Godkänd av BVC-sköterskan

BVC-sköterskan ringde i morse och sa att hon hade lite tidsbrist och undrade om vi kunde komma dit istället. Inga problem. Mamma och pappa packade in mig i bilen och så åkte vi dit. Först pratade hon med mamma och pappa om en massa dötrista saker. Då passade jag på att sova lite i mammas famn. Men sen blev det dags för min nya favoritgrej; vägning. Jag vägde hela 3348 g, dvs bara sju gram från min födelsevikt. Bra va?

Nu ligger jag åter igen i mammas famn och sover medan hon skriver det här åt mig. Jag laddar inför kvällens fotografering. Mammas kompis Mia kommer för att titta på mig och ta en bild som vi ska ha med i tidningen. Man ska tydligen visa upp sig i tidningen när man är så nyfödd som jag. Märkligt.

På väg hem från BVC somnade jag i bilen. Mamma tyckte att jag var så söt så hon passade på att ta en bild. Ååh, detta eviga fotograferande!!

image4

Min nionde dag i livet

Idag blir jag nio dagar gammal. Det ni! För att fira det kommer BVC-sköterskan på hembesök om några timmar. Hon ska väga mig och säkert ta en massa prover. Mamma är lite orolig inför detta. Tänk om jag inte har ökat i vikt, men så som jag äter borde jag ha gått upp massor. Hoppas att jag har kommit upp i min födelsevikt igen.

Det har hänt några maffiga saker i mitt liv förresten. Navelstumpen har fallit bort och jag har för första gången bajsat så att det läckte ut från blöjan. Pappa tyckte att det var det värsta han sett och han försvann som en virvelvind ner till tvättstugan med mina bajsiga kläder. Mamma blev mest glad, för nu verkar ju min mage fungera som den ska!

På morfars begäran har mamma lagt in några bilder på mig.

image2

Åh, vad skönt det är att bada!

image3

En alldeles färsk sovbild på mig. Visst är jag söt!?

Nu har jag flyttat ut från mammas mage!

För att visa vem som bestämmer stannade jag 18 mysiga extradagar i mammas mage. Mamma höll på att bli galen av väntan, men pappa tog det lugnt som alltid. Tillslut, till mammas och pappas stora lycka, bestämde jag mig för att det var dags att komma ut. Klockan var 15:24 onsdagen den 2a maj och jag mätte stiliga 50 cm och vägde 3355 g.

Nu så här 8 dagar senare har jag kommit på några saker jag gillar:
- Bada
- Äta
- Sova
- Skrika på skötbordet
- Titta argt
- Magknips-le

Den här bloggen startade mamma och pappa för att alla våra släktingar som inte bor på samma ställe som jag ska kunna hänga med lite i vad som händer i mitt liv.

/Hedda-sömntuta

image1

Här sover jag. Det är jättemysigt att ha händerna för ansiktet.


RSS 2.0