Telefonisten

image416

Nu ska jag ringa pappa. Hmm... Vad har han för nummer nu igen?? Noll sju noll nånting...

image417

HEEEEJ PAPPA!!! Det är Hedda.

image415

Jag pusslar. Vad gör du??

Snart blöjfri??

Idag fick jag en ny potta av min mormor och morfar. Den är jättehäftig för den spelar musik när man kissar i den. Jag har i och för sig inte börjat kissa i den än, men den fungerar alldeles utmärkt som pusselstol. Jag lyckas faktiskt att få dit alla bitar i mitt snygga pussel nu. Om mamma bara håller i pusslet får jag dit bitarna alldeles själv.

Jag har förstått att man inte kan ha en massa kläder på sig när man ska kissa på potta, men mina föräldrar och jag tycker att det är ett steg i rätt riktning om jag lär mig sitta på pottan först även om jag har kläder på mig.

image414

Sådär mamma, nu har jag fått dit alla bitar!

Kalas

Igår var jag på kalas hos min mammas faster som fyllde 50 år. Jag var jätteglad och nöjd sålänge jag fick vara hos mamma. Om nån annan, förutom mamma eller kusin Tuva, petade lite på mig skrek jag i högan sky. Min pappa lagade maten och jag tror att den var jättegod även om jag inte fick smaka.

image413

Den här snygga bilden tog min kusin Tuva på mig. Jag tror att Tuva blir proffsfotograf när hon blir stor!

Jag och mitt kex

Jag gillar att äta kex. Kolla här!

image408

Jaha, där åkte kameran fram igen. Inte ens kex får jag äta ifred.

image409

Jaja, ta kort då, om du nu måste. Jag äter ändå.

image410

Hmm, undra om jag ska skaffa mig lite fler tänder? Det är jobbigt att tugga när man bara har två.

image411

Snart igenom!

image412

Sådär ja. Färdigtuggad. Suddig, men underbar!

Lek, lek och åter lek

Jag är lekbebisen nummer ett. Det finns bara en sak jag vill med mitt liv och det är att leka. Får jag bara leka behöver jag varken sömn eller mat. Mamma envisas med att jag både ska vila och äta och ibland ger jag med mig, men oftast leker jag. Och när jag har lekt färdigt leker jag lite till.

Bäst just nu är precis som i föregående inlägg leksakslådan med innehåll. Jag kan stå länge och väl vid lådan och plocka bland mina saker. Jag gillar att stå vid fotpallen också. Stå är bra och jag gör det mycket snyggt.

image406

Hmm... Vad ska jag välja, vad ska jag välja??

image407

En annan sak jag gillar är att plocka av mig mina strumpor. Strumpor är underskattade leksaker. Här demonstrerar jag att man faktiskt kan använda stumpor som telefon. Mamma har missat det helt och det har säkert alla ni andra också gjort!!

Bebis i lådan

Det bästa jag vet just nu är att rota i min leksakslåda. Idag satte mamma ner mig i lådan och jag blev så lycklig. Det var verkligen toppen!

Vet ni förresten att jag kan ännu mer saker nu? Jag kan stå helt själv kortare stunder. Ibland glömmer jag liksom bort att jag inte har nåt stadigt att hålla i och står ändå. Däremot fungerar det inte så bra när jag får för mig att gå. Mamma och pappa säger att det är tur att jag har en mjuk blöja på rumpan för annars hade jag nog slagit mig.

Jag kan pussla lite också. Ett par bitar i mitt fina pussel får jag dit riktigt bra. Mamma och pappa tycker att jag är den smartaste bebisen i hela världen.

Hmm, vad händer mer i min värld?? Jo, jag är fortfarande förkyld. Det är lite tråkigt att snora så mycket, men jag hoppas att jag är på bättringsvägen. Menmen, jag bryr mig inte så mycket. Det är mer mamma och pappa som tycker synd om mig. Äh, jag är ju överlycklig ändå!!

image403

Stilstudie från ovan. Jättesnygg bebisflicka bland leksaker. Har ni sett vad mycket hår jag börjar få!?

image404

Tjoho!!

image405

Mmm... Och katten ska faktiskt ligga här!

Alla hjärtans dag

Idag vill jag passa på att skicka en riktig go Hedda-kram till alla jag tycker om och det är många det!

image402

Mamma la in en bild på sitt hjärtegull. En lite snorig men ändå väldigt glad tjej.

Farmorbesök

I helgen var min farmor här och hälsade på mig! Hon längtade så efter mig och jag längtade ju efter henne också. Hon var nyfiken på om jag hade vuxit sedan sist och jag tror nog att hon fick en chock för jag har ju inte bara vuxit; jag är ju världens bästa tjej som kan en massa saker också!!

Farmor, pappa, mamma och jag firade min 9-månadersdag i lördags med att jag fick en tröja och en docka som kan skrika och skratta av farmor och en bok av mamma och pappa. Dagen efter åkte vi till mormor och morfars nya stuga och där blev jag firad igen och fick ett konstigt gosedjur och ytterligare en bok. Jag gillar det där med att bli firad.

Idag har mamma varit hos frissan, vilket verkligen behövdes. Hjälp, så konstig hon såg ut i håret. Medan hon var där var mormor och Noy här och lekte med mig. Jag skötte mig förstås bra hela tiden.

Just nu hjälper jag mamma att sortera tvätt och då ser det ut så här:

image398

image397

Hmm, hur gör mamma nu igen? Är detta en mössa??

image399

Mamma gjorde ett hårband av ett gardinomtag i mormors och morfars stuga. Jag är mycket snygg.

image400

Skrattar nästan ihjäl mig åt farmor som dansar med mig!

image401

Farmor lär mig stå själv.

En storasyster och en lillebror

Idag åkte mamma och jag till Eksjö för att titta på en ny liten människa. Han var så liten så att till och med jag, som i själva verket inte är speciellt stor, såg helt gigantisk ut. Mamma sa att hon aldrig hade sett nån så liten i hela sitt liv, men han var faktiskt i precis samma storlek som jag var när jag var ny. Min mamma är allt bra glömsk, hon.
Eftersom Anders äntligen har kommit till världen har min snygga kompis Kerstin blivit storasyster. Hon var väldigt stolt över sin lillebror, men hon var nästan mer rädd om sina leksaker. Hon ville inte alls att jag skulle röra dem, men det gjorde jag ändå. Då blev hon lite arg på mig och ville att vi skulle åka hem. Dessutom åt jag lite presentpapper. Det var jättegott, men av nån anledning fick jag bara äta den första lilla biten jag lyckades sno åt mig för sen plockade Kerstins och Anders pappa bort papperet. Men vadå?? Kerstin åt ju ett hårspänne när hon var liten och hon mår toppen ändå, så varför kan inte jag få smaska på lite papper??

Mamma ville knappt inte släppa Anders. Han var så liten och mysig och så otroligt söt. Det tyckte faktiskt jag också, men jag längtar tills han blivit lite större så att vi kan leka.

I väntan på att Anders blir bättre på att leka fick jag låna Kerstins läragå-vagn. Jag håller på att bekanta mig med den nu.

image393

Världens finaste storasyster.

image394

Världens finaste lillebror som bara är en vecka gammal.

image395

Jag lägger saker i läragå-vagnen.

image396

Jag provåker vagnen.

RSS 2.0