Semester!

I morgon sticker jag på semester. Pappa, mamma, mormor, morfar, Susanne, Peter, Cornelia och Tuva får också följa med! Det ska bli toppen!

Hej då så länge! Vi hörs när jag kommer tillbaka.

image154

Heey! The future's so bright I've got to wear shades!


Kalas

Nu har det återigen gått några dagar utan minsta lilla uppdatering. Jag har sedan senaste inlägget varit på 4-årskalas, trädgårdsfika och grillkväll. Dessutom har jag ju som vanligt hunnit med att bada. Som tur är har kameran varit med överallt. Duktigt pappa och mamma!

Tuvas kalas var jätteroligt. Hon fick en massa paket, men jag var mest intresserad av papper och snöre. Direkt efter paketöppningen blev jag hungrig och trött, så jag har inte så bra koll på hur tårtan smakade eller vad som var bästa samtalsämnet.

På lördagsförmiddagen blev vi inbjudna på trädgårdsfika hos Landbrings tillsammans med mormor och morfar. Vädret var jättefint så vi promenerade dit, men snart blev det mulet och innan vi hann hem kom regnet. På kvällen upphörde regnet och då passade vi på att grilla.

Idag ska mamma och jag börja packa ihop mina saker inför semestern. Vad häftigt det ska bli att åka iväg! Min första semester!!

image141

Cornelia, födelsedagsbarnet Tuva, mamma Susanne och pappa Peter.

image142

Tuva blåste ut alla ljus på en gång. Tydligen får man önska sig något då.

image143

Men jag missade ju allt spännande som vanligt. Här sover jag på Susannes säng.

image144

Sitter och myser i Christinas knä.

image145

Myser vidare på mormors axel.

image146

Hedda på snedda!

image147

Morfar, den store odlaren, har gett lökar till en lycklig Christina.

image148

Jag tittar förvånat på hur man kan bli så glad för något så märkligt som lök.

image149

Åh fy... Det killar i näsan...

image150

Kan inte hålla emot längre...

image151

Aaaaatchooo!

image152

Sprattlar i badet.

image153

Kopplar av med lite TV-tittande efter badet.

Tuva fyller 4 år!

Idag vill jag börja med att säga grattis till min kusin och låtsasstorasyster Tuva som fyller 4 år. 4 år är massor. Själv är jag bara elva veckor och två dagar gammal, men mamma tycker att det är märkligt att tiden ändå går så fort. Hon säger att det är jag som kommer vara fyra år innan vi vet ordet av.  Klockan 11 idag ska jag på Tuvas kalas. Det ska bli så roligt. Jag tror att jag gillar det där med kalas, trots att jag inte får äta tårta.
 
Igår var jag, mamma och pappa på BVC igen. Det var ett så kallat mammabesök, men vi passade på att väga mig ändå. Till mammas stora oro och besvikelse hade jag inte gått upp mycket alls, bara 128 g på två veckor. Nu väger jag 5210 g. BVC-sköterskan försäkrade att det inte var någon fara alls med det. Huvudsaken är att jag har gått upp i vikt och att jag är pigg och bajsar som jag ska. Och det gör jag verkligen, flera gånger om dagen! Jag ska väga mig igen om två veckor, efter att vi kommer tillbaks från vår efterlängtade semester. Då ska jag ha gått upp mycket mer!

Efter BVC-besöket åkte jag, pappa och mamma iväg på en liten utflykt. Vi åkte först till Jönköping där mamma köpte *piiiiiiiiip* till Tuva (kan ju inte avslöja det här, tänk om hon läser min blogg!) och därefter åkte vi till Mjölby och lämnade tillbaka babykorgen till Agnetha och Bosse, men de var inte hemma. Jättesynd. Jag hade ju massor att berätta för Agnetha. Farmor var hemma i alla fall, så där stannade vi en stund och jag passade på att äta femtielva gånger på mamma. Jag pratade en lång lång stund med farmor. Hade så mycket att berätta och beklaga mig över.

image138

Så här såg jag ut nästan hela bilturen igår. Jag var SÅ trött!

image137

Min farmor och jag har det trevligt!

image139

Ett några dagar gammalt kort där jag visar upp mina fina nya sommarkläder (men var är sommaren?).

image140

När mamma var iväg och köpte en bokhylla åt mig passade pappa på att lära mig hur man äter själv.

Dopet

Nu är jag döpt! Det blev en toppentillställning. Både dopet och festen blev väldigt lyckade. Det var väldigt spännande i kyrkan tycker jag. Mycket att titta och lyssna på. Jag hade inte ens tid att skrika. Som vanligt tyckte alla att jag var en toppenbra bebis. Till och med prästen blev alldeles förtjust i mig.

Jag, pappa och mamma vill passa på att tacka alla våra härliga släktingar för att de kom på min fest och för alla fina saker de hade med sig. Tack speciellt till mormor och morfar som hade festen hemma hos sig och för att de hjälpte oss så mycket med allt!

image135

I början av dopet. På bilden: pappa, mamma, morbror Markus med mig, faster Lotta och prästen Mårten.

image136

Jag charmar prästen. Kusin Samuel kom med på ett litet hörn.

image127

Hela gänget. Morbror Markus, faster Lotta, mamma, pappa med mig, prästen och längst fram står kusinerna Samuel, Cornelia och Tuva.

image128

Medan jag sov passade mamma och pappa på att öppna mina presenter. Här visar mamma upp ett album jag fick av Lotta och Samuel.

image129

Nyvaken och pratglad.

image130

Pratar med mormor och faster Agnetha.

image131

Min morbror/gudfar och jag.

image132

Min bästis Olivia och jag.

image133

Här pratar jag för fullt med faster Agnetha. Hon kunde knappt slita sig från mig.

image134

Jag i samma fina dopklänning som kusinerna Emelie, Martin och Samuel döptes i.

Dop på gång!I morgon är det en stor dag. Jag ska nämligen döpas. Medan alla runt omkring mig har hållt på att förbereda dop och efterföljande fest har jag ägnat mig åt att göra det jag gör bäst; sprida glädje och bajsa. Morfar säger att jag är världens gladaste bebis. Ja, inte vet jag om det är sant men glad är jag. Jag gillar livet helt enkelt. Tänk att livet utanför mammas mage kunde vara så kul! Det är faktiskt riktigt skönt att kunna sträcka ut benen ordentligt. Ni som träffat mig vet ju att jag gör det en hel del.

I kväll fick jag bada igen. Det var SÅÅÅ skönt! Pappa passade på att föreviga det hela, som vanligt!

image126

Snart dopfin!

Fint besök från London

Vet ni, idag kommer min store starke morbror hem. Jag har aldrig träffat honom. Undra om han kommer tycka att jag är en bra och snygg bebis? Mamma tror det. Hon har dessutom på känn att han kommer att tycka att jag är väldigt liten, trots att jag egentligen är ganska stor. Min morbror bor i London. Det är tydligen en jättestor stad i ett annat land. Han är inte här i Sverige så ofta har mamma berättat, men nu kommer han hem för att bli min gudfar.

Ja, jag vet att jag är stor. I måndags träffade jag nyfödda Amy och hon var verkligen mycket mindre. Jag satt i soffhörnet och var stor och duktig medan mamma höll henne. Tyvärr glömde mamma och pappa bort att ta kort på det. Klantar, tycker jag!

Jag har fått en ny hobby. Jag gillar att väcka mamma jättetidigt på morgonen genom att prata, prata och åter prata. Allt bara bubblar ur mig och jag kan verkligen inte vara tyst. När jag är säker på att mamma verkligen har vaknat somnar jag om. Ja, förresten gillar jag att prata även på dagtid. Igår, när mamma och pappa var och handlade, fick jag vara hos mormor och morfar och då pratade jag också jättemycket. Speciellt när mormor skulle titta på Glamour. Klart att man vill kommentera vad Ridge, Taylor och de där andra håller på med.

Det var mysigt att vara hos mormor och morfar. Så mysigt att jag somnade på morfars kudde på golvet. Men först efter att jag hade kräkts lite på den. Bra va?

image123 

Jag och mamma innan gårdagens bad. (Ursäkta de röda ögonen. Mamma har inget program som man kan fixa röda ögon med på datorn.)

image124

Buddha i badet.

image125

Jag gör allt för att smälta in hos släkten i Östergötland! Jag är dock lite ointresserad av kameran, men pappa gör sitt bästa för att jag ska vrida huvudet åt rätt håll.

Styrelsemöte

Heddas Bajs & Prutt AB

Ordförande
Hedda Granberg

Ledamöter
F. Lodhäst
K. Rokodil

Suppleanter
Nalle Björn
Skummis

Vid mötet beslutades om fortsatt tillverkning av företagets paradskepp specialsenapen Mr Mustard.

image115

Ordförande Hedda Granberg förklarar mötet öppnat.

image116

God stämning inom styrelsen är A och O, anser Hedda Granberg.

image117

Lyssnar uppmärksamt på F. Lodhästs idéer.

image119

En nöjd ordförande förklarar mötet avslutat.

image120

Kopplar av med en stunds TV-tittande efter ett hårt men givande möte.

image121

Fotomodell i franska modekläder från Escada. Mycket stilfullt!

image122

Igår träffade jag Micha på stan. Här övningskör hon min vagn så bra att jag somnade.

Snurrigt!

Jag gillar att vrida och vända mig åt alla håll och kanter. För ett tag sedan upptäckte pappa att jag snurrade ett kvarts varv medsols i sängen och på senare tid har jag börjat göra det oftare och oftare. Men man kan ju inte nöja sig med att snurra så där, numer vänder jag mig från rygg till mage. OK, jag erkänner, jag får liiiiite hjälp. Jag har inte riktigt fått kläm på att man ska stäcka ut ena armen för att rulla runt så det får mamma eller pappa hjälpa mig med, men i övrigt gör jag vändningen helt själv. Inget konstigt med det, jag är ju stor nu. För er som inte håller räkningen kan jag berätta att jag fyllde 9 veckor igår.

Idag var jag på läkarkontroll. Man får ju gå på en sådan när man har fyllt två månader. Jag fick träffa samma läkare som i måndags. Hon är verkligen bra! Jag var lite kinkigare idag för jag hade blivit väckt ur min skönhetssömn, men hon verkade gilla mig ändå. Hon sa att jag var duktig, inte bara på att prata utan även på nackstyrka. Mamma blev så stolt att hon nästan smällde av. Jag hade gått upp ytterligare lite i vikt. 5072 g väger jag nu. Inte dåligt med tanke på min förkylning. På längden mäter jag numera maffiga 59 cm.

image108

Jag har precis gjort en halv Pippi (dvs att lägga sig med fötterna på kudden). Snurrigt.

image109

Min vändning från mage till rygg. Steg 1: Laddar.

image113

Steg 2: Får lite hjälp med att hålla ut armen och rulledirull...

image114

.... så är vi framme vid det slutliga tredje steget; utpustningen.

image110

Det finaste vi har sätter vi på bordet, säger mamma och mormor håller med. Och jag, jag bara myser.

image111

Myser vidare i mormors famn.

image112

Ännu mer mys. Denna gång hos mamma.

Femkilosklumpen

Jaha, på självaste tvåmånadersdagen blev jag knallförkyld igen. Mamma och pappa blev lite nojjiga och ringde till barnmottagningen och vi fick komma dit en timme senare. Först träffade jag en sjuksköterska som jag pratade med som bara den och sedan fick jag träffa en läkare som jag om möjligt pratade ännu mer med. De tyckte att jag var en väldigt social och pratglad bebis. Sjuksköterskan vägde mig. Mamma blev alldeles till sig i trasorna över att jag numera väger 5000 g. Det ni! Fem hela kilon. Det innebär en viktökning på 342 gram sedan 21/6 och det är tydligen jättebra. Läkaren kollade min syresättning som låg på maffiga 99% och sedan lyssnade hon på när jag andades och konstaterade att jag hade en massa slem i luftrören. Jag fick Ventoline som ska göra andningen lättare. Toppen!

Efter sjukhusbesöket åkte vi hem till mormor och njöt av det fina vädret. Vi fick med oss mormor till stan en stund också och jag charmade mormor så till den milda grad att hon köpte lite kläder till mig. Det gjorde mamma också för den delen så nu är jag bland annat en baddräkt, en body, en solhatt och en mössa rikare.

image104

En femkilosklump utan kläder. Sprattel sprattel!

image105

En femkilosklump med kläder. Ännu mer sprattel!

image106

Evighetslång väntan på min medicin utanför Apoteket på sjukhuset. Jag tog tillfället i akt och sov. Pappa tittar avundsjukt på mig.

image107

Somnade gott i mormors famn.

RSS 2.0