Nästan sommar

I några dagar har det varit nästan som sommar. Klarblå himmel utan ett moln och lek utomhus. Jag älskar verkligen att leka ute. Det är så dumt att vi bor i lägenhet för då är det inte lika smidigt att gå ut och leka. Eftersom mormor och morfar har världens bästa baksida på sitt hus har vi varit där jättemycket de senaste dagarna. Det är så kul att leka där. Precis granne med deras trädgård ligger en liten lekpark där jag kan gunga. Igår åkte till och med pappa och jag rutschekana, men jag tyckte mest att det var konstigt och skrattade inget alls. Jaja, jag får säkert kläm på det där så småningom.

Lite bilder:

image473

I lördags var vi i Mjölby och hälsade på en ny liten bebis som heter Maja. Det var jätteroligt där, förutom när mamma envisades med att hålla i bebisen. Det tyckte jag inte alls om. Det är ju faktiskt MIN mamma!!

image475

Hela den lilla familjen. Emma, Gustaf och mini-Maja!

image476

Jag tog med mina föräldrar på promenad. Det är så skoj att åka vagn!!

image477

Stör mig inte, jag busar.

image474

Mammas lilla jordgubbe väljer böcker.

Dagistjejen

Idag ringde min mamma till Medborgarkontoret och frågade om jag hade fått någon dagisplats. Vi har väntat och väntat, men inte hört något alls. Min mamma är ju som bekant lite hysterisk så jag sa till henne att ringa och fråga om det kanske redan var klart. Det var det. Jag kommer att få en plats på Hultgården! Mamma tycker att det är det finaste dagiset i hela stan och dessutom ligger det ungefär fem sekunders gångväg från mormor och morfar. Det blir ju jättebra. På det här dagiset får man lära sig en massa bra saker och vara utomhus jättemycket! Jag börjar antagligen i mitten av augusti och jag längtar faktiskt redan lite.

image472

Så här fint är mitt dagis!

Barnkalas

Igår var My, Hugo och jag hos Wilgot på 1-årskalas. Det var jätteskojigt. Wilgot har så mycket roliga leksaker och bäst av allt var hans polisbil som man kunde åka på själv. Jag vill också ha en egen bil! Wilgot fick en gräsklippare av oss så att han kan hjälpa sin mamma och pappa i trädgården. Bra, eller hur??

Vi saknade Liam allihop. Han var sjuk så han fick stanna hemma. Hoppas att han blir frisk snart. Jag tycker att han är jättesnygg!

image467

Hela gänget! Jag försöker roffa åt mig alla leksaker.

image468

Födelsedagsbarnet Wilgot!

image469

Hugo

image470

My

image471

Jag får skjuts på polisbilen av Wilgot. Det var superroligt!

image466

Slutligen; tårtan!! En jättehäftig orm som smakade mmmm.

Innovativ

Jag har uppfunnit en ny ätteknik! Kolla här:Som ni ser är min mamma lite innovativ också. Hon har försökt att göra lite vårfint i bloggen och få den att passa mig lite bättre. Hon tyckte visst att det var lite trixigt att få till allt så om det är nåt som inte är snyggt eller inte funkar får ni gärna lämna en kommentar om det så ska jag hjälpa mamma att fixa till det.

Gladaste ungen i världen

Heja HV, säger morfar, mamma och jag! Nu är det riktigt spännande. 2-2 i matcher.

Det har hunnit gå några dagar utan att mamma har uppdaterat. Hon har visst haft ganska mycket att göra i skolan. Min mamma längtar så tills hon får sommarlov för då ska vi ha det toppen hela tiden! Jag saknar inte mamma alls när hon pluggar. Nej nej, jag får leka med min pappa eller mormor och då blir jag så glad att jag blir tokig! Just nu är det allra roligaste jag vet att läsa böcker. Jag hämtar gladeligen böcker jag gillar och kräver att de ska läsas om och om igen. Sisådär 10-15 gånger per bok tycker jag är lagom. Emellanåt äter jag lite på mina böcker. Jag tog en rejäl tugga av min "Vad kör Molly"-bok häromdagen och mums, vad den var god.

Förra veckan blev det ingen sång. Stackars sångfröken hade gjort sig illa i foten och var tvungen att ställa in i sista sekund. Jag saknade mina kompisar som bara den. Det blir inte av att vi träffar dem lika ofta nu när mamma måste läsa så mycket. Det är SÅÅÅÅ trist, tycker jag!

Idag fyller min kompis Wilgot ett år! Grattis!! Dessutom är det min egentliga födelsedag idag. För exakt ett år sedan skulle jag ha fötts om jag hade känt för att vara punktlig, men som ni vet hade jag ingen lust med det utan stannade nästan tre veckor extra i mammas mage. Mormor säger att mamma var jättejobbig under den tiden. Ja, inte vet jag. Jag tyckte att hon var rätt OK.

Lite bilder från senaste veckan:

image461

För det första...

image462

... är jag gladast i världen!!

image455

Ibland finns det helt enkelt inte tid att plocka fram badbaljan. Diskhon går precis lika bra att bada i!

image456

Mamma och pappa vill att jag ska lära mig äta själv med sked. Jag är inte så jätteintresserad av det utan vill helst bara kladda.

image457

Varför nöja sig med en napp när det blir dubbelt så skoj med två!?

image458

Glad trummis.

image459

Jag sover lite som jag vill... Här a' la Pippi Långstrump.

image460

Idag åt pappa och jag spagetti. Det var jätteskoj och lite krångligt.

Kalas och cykeltur

Min mamma har blivit tant. Hon fyllde 30 år i torsdags. Dessutom fyllde ju min pappa år 1 april så då fick jag helt enkelt ordna en fest åt mina jättegamla föräldrar. I lördags var det dags! Alla mina släktingar var bjudna och nästan alla kunde komma. Jag fixade festen i mormor och morfars stuga och bjöd på trerätters.

Mamma hade önskat sig en cykel åt oss och vet ni vad?? Hon fick en med barnsadel och hjälm till mig! Idag hade vi stor premiär för cykeln och jag tyckte att det var toppen att cykla, till och med så toppen att jag somnade på kuppen.

Idag har jag dessutom varit hos tandläkaren för första gången. Jag var jätteduktig och visade gärna mina fyra tänder. Tandläkaren tyckte att jag var jätteduktig och snygg.

Annars är det lite krig här hemma. Våra favorithockeylag är i SM-final. Mamma och jag säger heja HV! HV MÅÅÅL!

Nu ska jag visa lite bilder från kameran mamma fick av min pappa! Min pappa är snäll, fastän han hejar på fel lag.

image446

Morfar och jag sjunger för mamma. 

image454

Mitt under min matning fick mamma ännu mer paket!

image447

Pappa, mamma, jag, farmor, faster Lotta och Samuel sov över i stugan. Här morgonmyser jag och mamma.

image448

I tandläkarens väntrum.

image449

Här visar jag stolt upp alla mina fyra tänder.

image450

Leker Alexander Kyckling med mamma.

image451

Mamma och jag ska ut och cykla.

image452

Så här slutade cykelturen för mig. Snark!

De första stegen

Nu har det återigen hänt en massa grejer i mitt liv. Jag kan faktiskt gå nu, även om jag inte helt förstår det själv. Jag är SÅ feg och måste ha nåt att hålla i. I morse lurade pappa mig att tro att jag hade stöd och då gick jag flera steg utan att ens blinka. Mamma och pappa blev så stolta.

Idag fyller jag förresten 11 månader. Snart har det gått ett helt år sedan jag gjorde entré i världen. Gratta mig!

image440

Häromdagen satte mamma upp mitt långa vackra hår i en tofs. Då blev jag såhär snygg.

image443

Igår fyllde min pappa, aprilskämtet, år. Jag grattade honom med det här paketet.

image442

Såhär glad blev pappa när jag väckte honom med sång och present.

image444

Det är liksom inga problem att gå när man har stöd.

image439

Idag följde pappa med mamma och mig på frälsis. Äntligen fick pappa se hur glädjefnattig jag blir av "Alexander Kyckling" och "Barnen i filten". Jag älskar verkligen att gå dit och sjunga. Den här gången fikade jag till och med riktigt mycket. Jag åt en hel banan och det är snudd på rekord.

RSS 2.0