Mon dieu!

Min pappa har kommit till rätta igen. Mamma och jag åkte till Mjölby och hämtade honom hos farmor. Farmor blev så glad när jag kom och hälsade på. Det var jättemysigt att åka bil för vi lyssnade på mina favoritlåtar Krokodilen i bilen, Vipp-på-rumpan-affärn och Ketchup ska prutta under tiden. Jag sov bara 30 minuter och resten av tiden satt jag och diggade.

När pappa var i Paris köpte han och farmor jättefina kläder till mig. Jag fick två snygga Escada-klänningar av farmor och två Petit Bateau-bodys av pappa. Pappa hade dessutom köpt en jättefin liten Hello Kitty-påse som jag kan ha mina älsklingsnappar i. Mamma blev nog gladare än jag. Jag var mest intresserad av farmors roliga tavlor.

Dagen innan vi åkte och hämtade pappa kom min kusin Tuva hem till mormor och lekte med mig. Hon hade en stor Pippi-docka som jag genast blev kompis med. Vilka roliga toffsar hon hade. Alldeles knallorange var de. Jag pratade med toffsarna en lång stund.

image103

Tuva presenterar Pippi-dockan för mig.

image102

Jag och min nya kompis.

image101

Min farmor och jag! Visst matchar vi varandra? Rosa är så fint.

image100

Min pappa och jag myser i soffan. Ser ni att jag sitter själv? Nåja, jag har liiiite stöd för ryggen och huvudet...

En lång uppdatering

Nu får min mamma faktiskt skämmas. Hon har slarvat massor med uppdateringen av min blogg. Jag har sedan senaste inlägget hunnit uppleva min första midsommar även om den tydligen inte alls blev som den brukar vara.

Något jättetråkigt hände på midsommaraftonens eftermiddag. Jag förstår inte så mycket av det själv, men alla runt omkring blev så ledsna. Min mammas kusiners pappa somnade in efter att ha kämpat mot sin sjukdom ända in i det sista. Det är så orättvist och hemskt tycker mamma. Hon har förklarat för mig att saker som inte borde få hända ändå ibland händer här i världen. Jag begriper ingenting. Varför ska det vara så? Min farfar försvann också från den här världen tidigare i år. Farmor har berättat att han är stolt över mig i sin himmel. Min farfar och Olivia och Adams pappa har det säkert jätteroligt tillsammans där uppe. Hoppas att de håller lite koll på oss som är kvar här så att det dröjer många många år innan någon annan måste resa upp dit. Mamma säger att jag är en liten glädjespridare och att en sådan behövs när livet är dumt. Hoppas att hon har rätt. Jag ska sprattla extra snyggt och skratta lite mer än vanligt åt Olivia, Adam och deras mamma Gunilla.

Pappa, mamma och jag åkte till farmor på midsommaraftonens morgon. Det var jätteroligt att träffa alla mina kära östgötar igen. De tyckte att jag hade vuxit även om min kusin Emelie tyckte att jag var den minsta bebis som hon någonsin hade sett. Det var första gången jag träffade Emelie och hennes kille Stephane. De bor ju i Danmark och det är tydligen ett helt annat land som man inte åker till så ofta. Ja, inte vet jag, men det var väldigt roligt att äntligen få träffa henne. Vet ni, jag sov över hos farmor för första gången. Det gick jättebra förstås. Jag är en mycket bra bebis.

Mamma och jag åkte hem på midsommardagen och på söndagen åkte pappa till Paris med sin mamma, syster och svåger. Jag längtar efter min pappa. På torsdag åker vi och hämtar hem honom. Jippie!
Mamma och jag bor hos mormor medan pappa är i Paris. Dels för att mamma tycker att det är roligare och dels för att mormor faktiskt behöver mig lite nu när hon har så ont i sitt skruttiga knä.

Idag har Micha och Mona varit hos mormor och beundrat mig igen. De tycker att jag är jättefin och det är jag ju förstås. Mamma tog kort som ni kan se här nedanför.

image92

Emelie och jag på midsommaraftonen. Den dåliga fotografen (läs: mamma) fattar inte att man kan ta bort kräkservetter som ligger på bordet innan man tar kort.

image93

Min kusin Samuel och jag i våra fina midsommarkransar.

image94

Hej världen!

image95

Min bästis Olivia kom och lånade mig i söndags morse.

image96

Jag och mina dubbelhakor väntar på Micha och Mona. Jag känner mig väldigt fin i Bamse-klänningen jag fick av dem förra veckan.

image97

Micha och jag.

image98

Mona och jag.

image99

Man kan ju inte hålla igång hur länge som helst.


Sömntuta

Vet ni, jag har kommit på att det trots allt är rätt OK att sova. Ett tag trodde mamma att det var kolik på gång eller att jag inte fick tillräckligt med mat för jag började bli rätt gnällig, men sedan ett par dagar sover jag mycket bättre. Mitt personliga rekord är sju timmar i sträck (från kl 20 till 3). Pappa och mamma tycker att det är oerhört länge.

I morgon ska mamma följa med mig till BVC. Jag ska väga mig lite. Mamma är lite orolig för det här med viktuppgången eftersom jag äter mycket kortare tid. Jag försöker förklara för mamma att jag får i mig tillräckligt med mat ändå eftersom jag är mycket bättre på att äta, men hon fattar ju inte. Ååååh, min mamma bara oroar sig för allt hela tiden!

Idag kom Micha och Mona hit och tittade på mig. De tyckte förstås att jag var en fin och bra bebis. Jag pratade lite med dem och visade hur man gör när man sprattlar snyggt. Jag fick presenter av dem dessutom! En Bamse-klänning, Bamse-strumpor och ett par jeans. Mamma blev så glad för kläderna var verkligen jättefina.

Idag passade min mormor mig jättelänge. Mormor har gjort sig illa i ena knät och kan inte gå så långt, så mamma åkte till stan och uträttade lite ärenden åt henne. Under tiden var jag själv hos mormor och hade det toppen. Jag pratade och skrattade en massa. Min jobbiga mamma ringde hem två gånger för att kolla så att jag skötte mig. Vad tror hon egentligen? Klart att jag vet hur man ska uppföra sig för att linda mormor runt sitt lillfinger.

Mamma har lagt in lite snygga bilder på mig från de senaste dagarna här nedanför. Ser ni att jag börjar bli stor?

image88

Söndagsbad. Det finns inget bättre än att bada!

image89

Detta eviga fotograferande! Låt mig bada i lugn och ro nån gång!

image90

Övningssitter lite avslappnat.

image91

Tränar nacken i babygymmet.

Shopping och mat

Idag har jag varit med mormor, pappa och mamma på shoppingtur. Vi åkte till Gällstad utanför Ulricehamn och tittade på allt möjligt. Fast om sanningen ska fram kollade jag inte så mycket alls, faktiskt. Jag sov hela tiden, förutom när jag blev så hungrig att världen höll på att gå under. Då fick mamma amma mig mitt inne i affären. Hon gjorde sitt bästa för att dölja det hela. Ja, ni får ju kolla själva på bilderna nedan. Behöver jag ens nämna att jag passade på att bajsa medan jag åt? Det var SÅ nära att det läckte ur blöjan, men två sekunder innan dess fick vi tag på en toalett med skötbord. Tur det för jag hade ingen lust att byta kläder.

image84

Mamma och jag bakom vagnmuren. Fast jag syns knappt. Trist, eller hur?

image85

Mammas amningshörna från andra hållet. Här syns jag i alla fall lite.

image86

Mormor matar mig med mammas utpumpade mjölk.

image87

En några dagar gammal bild, men den fick vara med här för mamma tycker att jag är SÅ söt i min schalett.

Så himla glad!

Mamma och jag lämnade vårt bastuvarma hem och tog en promenad i blåsten för att hälsa på mormor. Stackars mormor. Hon slipper oss tydligen aldrig.

När mamma och mormor fikade blev jag hungrig och krävde mat på stubinen. Det fick jag ju förstås och sedan somnade jag gott, men bara en liten stund för jag var så himla pratsugen och glad. Mamma och jag pratade en lång stund om allt möjligt och vi hade så roligt.

Jag vill passa på att gratta min morfar Håkan-Bråkan på namnsdagen. Det var synd att han inte var hemma med oss idag för jag hade ju en del att prata med honom om också. Längtar ju efter morfar. Att han inte fattar det!

image82

Var är mamma?

image81

Där är hon ju! Vad babblar hon om egentligen?

image80

Hihi! Det var ju roligt det här!

image79

Jag tror att jag smäller av! HAHA!

image83

Äh, lägg av nu morsan. The moment has passed. Gäsp!

Bad i värmen

Igår tog jag med pappa och mamma till Mjölby för att hälsa på farmor, fastrar och kusiner. Det var toppen! De tyckte att jag hade vuxit massor och börjat bli lite rund om mina spinkiga ben. Min faster Lotta och jag pratade en lång stund om allt möjligt. Lotta ska bli min gudmor när jag döps, så vi hade ju en del att prata igenom. Jag fick två fina kortärmade bodys och ett par strumpor med nallar på av min kusin Samuel. Jag längtar tills jag blir lite större så att Samuel förstår vad jag säger så att vi kan leka.

Idag har jag varit hos mormor större delen av dagen. Det är så svalt och skönt här! Pappa kom hit med min badbalja för att mormor och morfar skulle få vara med när jag badade. Jag älskar att bada, som ni vet! Mamma har lagt in veckans badbilder här nedanför.

image73

Så toppenskönt det är att bada, men det är lite skumt med skum, tycker jag.

image74

Spa-bruttan.

image75

På väg till Mjölby. Min oregerliga mössa har krupit upp och lagt sig till rätta högst upp på huvudet.

image76

Tar ett snack med mormors roliga ängeltant.

image77

Mamma försöker få mig att skratta. Lycka till morsan, säger jag!

image78

Liten filur som ler lite konstigt.

Tränar för fullt

Min mamma har slagit läger hemma hos mormor. Hon verkar vägra att åka hem. I vår lägenhet är det nämligen inte bara hysteriskt varmt, det finns även spindlar lite här och där och är det något min mamma avskyr är det just spindlar. I mormors hus är det svalt och skönt och de spindlar som finns håller sig undan. Mycket, mycket bättre tycker mamma. Jobbigt, tycker mormor. Tur att jag är med så att mormor inte slänger ut mamma.

Idag på morgonen tog morfar och mamma kort på min dagliga nackträning. Titta vad duktig jag har blivit:

image69

Laddar för fullt!

image70

Åh hej! Titta, vad duktig jag är! Jag kan hålla upp huvudet själv riktigt länge nu.

image71

Stilstudie från ovan.

image72

Jag försöker rulla runt, men det verkar som om min högerarm tar emot. Skumt.

Första övernattningen

Nu är jag stor! Kolla här:
- Väger hela 4296 g
- Är drygt 5 veckor gammal
- Har sovit över hos mormor
- Pratar massor

Mormor frågade om mamma och jag ville sova över hos henne medan min pappa filmstjärnan var på inspelning. Klart att vi ville det. Mamma packade ihop våra väskor och så kom mormor och hämtade oss. Det var toppen, helt enkelt! Mormor har världens roligaste änglatant hängande över sin säng och den låg jag och tittade på och pratade med lääääänge.

Jag pratade länge med morfar också. Jag försökte förklara att jag var varm och att jag gärna ville stanna en natt till hos honom och mormor, men han verkade inte förstå det för mamma och pappa tog med mig hem till en jättevarm lägenhet istället. Konstigt.

Mamma och mormor tyckte att jag skötte mig bra och jag får säkert komma och sova hos mormor nån gång igen. Jag var bara vaken lite mitt i natten, annars sov jag gott hela tiden.

image66

Pratar med morfar.

image67

Pappa och Michael Nyqvist.

image68

Pappa och Stellan Skarsgård. Tydligen fanns IKEA redan på medeltiden.

Äntligen bad!

Som jag har längtat och väntat och idag var det så äntligen dags för mitt bad. Jag visade mig från min bästa sida och var snäll och glad hela tiden. Jag skrek inte ens när jag blev upplockad ur badet.

Mamma har lagt in en massa nya bilder på mig och titta morfar, jag sover inte på en enda! Bra va?

image61

Veckans badbild!

image62

Min mamma och jag.

image63

Oooh, spännande. Vad säger mamma?

image64

Det var nog nåt skoj, bäst att le lite.

image65

Jag kan faktiskt skratta! Jättefint, dessutom.

Nästan frisk!

Det var ju faktiskt inget vidare att vara förkyld. Jag vill ju kunna andas genom näsan. Vilken tur att mamma och pappa har gett mig Nezeril och koksaltlösning för att jag skulle kunna andas bättre. Den där Näsfrida-mojängen mamma köpte var faktiskt en riktig höjdare. Snoret bara försvann!

Mamma har också varit sjuk. Hon fick mjölkstockning och hade 39.4 i feber som mest. Tydligen sa en barnmorska på sjukhuset att jag skulle vara bästa medicinen mot mjölkstockning och jag fick hålla på och tutta heeeeeela tiden. Åh, vad jobbigt! Jag ville ju bara sova! Men nu är mamma nästan helt återställd så nu får jag sova lite längre stunder. Jag tycker inte om att bli väckt.

Vet ni, i morgon blir jag fem veckor gammal! Visst är jag stor nu!?

image59

Provar pappas solglasögon. Allt klär en skönhet!

image60

Tar en liten tupplur i mina fina nyckelpigsbyxor.

Klädbytardagen

Mamma säger att jag kissade och bajsade mig igenom halva min garderob i går. Hur många gånger som helst fick jag byta kläder. Egentligen ville jag inte ha några kläder alls på mig, men det fattade ju inte mamma!

På dagarna har jag börjat sova i min fina spjälsäng som står i mitt alldeles egna rum. Där sover jag väldigt gott, nästan bättre än vad jag gör i min korg. Mamma och pappa har börjat fundera på om jag ska få sova i spjälsängen på natten också. Korgen är så fin och mysig så jag vill nog ändå ha kvar den ett tag till. Dessutom har mina kusiner Martin och Samuel sovit i den också. Det är lite fränt tycker jag.

Jag snorar fortfarande mycket och därför ska jag ta med pappa och mamma till Jönköping idag för att mamma ska köpa en sån där Näs-Frida åt mig. Det verkar jätteotrevligt att suga ut snor ur näsan tycker jag, men mamma säger att det visst ska bli lättare att andas sedan.

image57

Skrattar lite åt min roliga prickiga kamel som bor i spjälsängen.

image52

Filosof i vila.

image53

Liten, liten tjej i en stor spjälsäng.

image54

Vad mamma inte vet när denna bilden tas är att det snart kommer att läcka bajs ur byxan.

image55

Tuff och arg Lollopard-bebis.

image56

Rapdags på mammas axel.

Snorig

Helt plötsligt tyckte jag att det inte var lika roligt och enkelt att andas som det brukar vara. Det började låta konstigt och mamma och pappa blev helhispiga och började peta på mig så fort jag försökte sova. Tydligen har jag fått det där konstiga som kallas förkylning. Mamma ringde till barnakuten på Ryhov igår eftermiddag och de sa att hon skulle ringa igen om jag blev sämre. Sent på kvällen tyckte mamma och pappa att jag rosslade när jag andades, så pappa ringde dit medan mamma försökte mata mig och strax därefter åkte vi in till Jönköping. Jag passade på att bajsa lite på sjuksköterskan. Pappa skämdes, men hon bara skrattade. Jag vägdes också. 4100 gram är min nya matchvikt!! En snäll läkartant sa att jag hade fått en liten förkylning och gav mamma och pappa näsdroppar som jag ska få fyra gånger per dag.

image50

Myser hos pappa i väntan på doktorn.

image51

Tar allt med ro.


En resa till medeltiden

Min pappa är filmstjärna! Han är med i den andra Arn-filmen. Han är visst bara statist, men i mina ögon är han hjälten och stjärnan och... ja, bäst helt enkelt! Filmmänniskorna ringde till pappa och frågade om han ville vara med i ytterligare några scener och det ville han ju förstås. Jag fick följa med när pappa åkte till Skara för att prova ut kläder. Jag sov hela tiden, men mamma tog några bilder så att jag kan se själv att jag varit där. Mamma letade för övrigt febrilt efter Bert Karlsson, men han var spårlöst försvunnen.

image47

Jag var vaken en liten kort stund i början av resan. Titta, ny mössa igen!

image48

Min pappa och jag på kostymeringsstället i Skara.

image49

Vem är du och vad har du gjort med min pappa?!?

image46

På hemväg. Jättetrött, förstås. Mamma tycker att jag är världens finaste bebis!

RSS 2.0