Nu är jag en dagistjej!

Jag har börjat på dagis nu. Visst är det häftigt!? Igår kom min dagisfröken hem till mig och idag var jag på Hultgården för första gången! Jag tog med mig mamma för säkerhets skull, men det hade jag egentligen inte behövt för jag glömde totalt bort att hon var med.Här har jag precis ätit min frukostgröt och väntar med spänning på att få åka iväg och gå på dagis!Sådär, påklädd! Är jag dagisfin nu, mamma?Min hylla på dagis.När jag kom in på min avdelning blev jag alldeles tokig. Det fanns hur mycket leksaker som helst!! Bäst av allt var diskbänken och spisen. Så här stod jag större delen av tiden mamma och jag var där. Men vadå?? Det är ju viktigt att dricka mycket vatten.Emellanåt lämnade jag min plats vid diskbänken och gick istället runt och drack ur en kopp jag hittade. Lite då och då sa jag "SKÅL" högt och tydligt. Mamma skämdes lite och skyllde på pappa.Här går det undan! Jag tar mig en svängom med en stor apa som jag hittade. I bakgrunden sitter min dagisfröken som heter Sofia precis som min mamma.

-----

När pappa gav mig min kvällsgröt var han jätterolig, tyckte jag. Jag satt och skrattade länge och väl innan mamma äntligen kom på att hon skulle filma mig och då hade jag nästan skrattat klart, men lite skratt lyckades hon fånga på film. Titta här:


Heltidsjobb

Just nu jobbar jag heltid i Skärsboda. Det är fullt upp hela tiden. Jag är världens gladaste flicka och vill bara leka hela tiden. Jag kan äta balerinakex, köra dockvagn, skriva med pennor och säga en massa bra ord. Min mamma säger att jag helt plötsligt inte är nån bebis längre utan numera är jag en stor tjej. Hon är alldeles chockad. Chocken blev inte mindre när hon och mormor upptäckte att jag har fem (5!!!) tänder på gång. Ojojojoj!!! Det är alltså tand åtta, nio, tio, elva och tolv som är på gång samtidigt. Inte konstigt att jag dregglar som ett vattenfall emellanåt!

Min ordlista består just nu av:
ÅÅÅPA - APA
WUMPA - RUMPA
KÅEL - SKÅL
BAJ - BAJS
BOBBA - JOBBA
OCKA - DOCKA
KOCKA - KLOCKA
KXSSS - KEX
KAKA - KAKA
TATT - TACK
BOLL - BOLL
BOTTA (samtidigt som jag sträcker ut händerna uppgivet åt sidorna) - BORTA
BULL - BULLE
MAMMA - MAMMA
PAPPA - PAPPA
OFFA - MORFAR
MO - MORMOR
FA - FARMOR

Det trillar in nya ord varje dag. Det är så skoj att prata!!Heltidsjobbar i Skärsboda. Dockvagn, dockor, uppblåsbar båt, Binta-boken (som morfar läser bäst!!) och allt annat ska undersökas in i minsta detalj. Jag ska nog också bli arbetsterapeut, faktiskt.

RSS 2.0