Nya äventyr med Hedda

Ni ska bara veta vad mycket jag har att göra hela dagarna. Det är väldigt mycket som ska undersökas, provsmakas och hamras på. Japp, slå saker i bordet är min senaste grej. Det är jätteroligt att sitta i matstolen och hamra med det jag lyckas få tag i. Åh, vad jag tycker att det låter skoj! När jag fått till det där rätta dunkljudet blir jag så lycklig att jag bara skriker rätt ut, så ni kan tro att det inte är många tysta stunder här hemma längre.

Idag var mamma och jag hos Liam och fikade. Vi hade aldrig varit hos honom tidigare och det är alltid extra roligt att komma till nån för första gången tycker jag. Jag hade så mycket att titta och dreggla på att jag inte ens hade tid att sova trots att jag var jättetrött. Hugo somnade, men jag gjorde mitt bästa för att han skulle vakna. Jag pratade och tjöt för allt vad jag var värd och tillslut vaknade han.

image303

Provar min nya hoppgunga. Vilken toppengrej!

image304

Och god är den också!

image305

Roooooooligt!!!!

image306

Laddar inför kvällens bad genom att dreggla riktigt snyggt.

image307

Jaha, där var den där kameran IGEN! Att jag aldrig får vara ifred!

image308

Jag håller i Hugo så att han inte försöker smita från mig. Fast varför skulle han vilja det? Han ser ju ut att trivas alldeles utmärkt i mitt sällskap.

image309

Hela gänget! Nu har jag visst upptäckt Mys kläder. Sådana där snickarbyxor vill jag också ha, mamma!

Kärleksparet!

image302

Hedda och Hugo!

En trött mamma efter operationen

I onsdags när mamma var nyopererad fick jag åka in och hälsa på henne. Hon var rätt groggy efter narkosen, men blev överlycklig när jag kom. Hon hade på sig jätteroliga slangar som jag ville rycka i, men det fick jag inte. Då blev jag lite arg. Sen hittade jag en grind på mammas säng som jag tuggade lite på. Jag gillar att smaka på saker!

image300

Mamma försöker le ett naturligt leende, men det går inte så bra... Jag är snygg i alla fall!

image301

Pappa och jag sov över hos mormor när mamma låg på sjukhuset. Här sitter jag vid mormors köksbord och provar hennes nyvirkade hatt. Jag känner mig väldigt snygg!

Mamma upptäckte just att jag har samma kläder på de senaste tre inläggen. Det var ju en miss, mamma! Jag har faktiskt andra kläder också.

Jag och mina kompisar

Idag var jag hos My på kompisträff. Vi brukar träffas varje tisdag och ha det toppen! Min klantiga mamma har glömt bort att ta kort på oss varenda gång, men idag, tack vare Mys mamma, blev det några kort tagna. Mys mamma måste ha trott att vi växt fast hemma hos henne och My för vi ville helt enkelt aldrig gå hem.

I morgon ska en doktor skära lite i mammas mage, så det kanske dröjer lite till nästa blogguppdatering. Jag hoppas i alla fall på att mamma och jag kan vara med på nästa tisdagsfika för då ska vi vara hemma hos Liam.

image299

My, jag, Hugo och Liam. Visst är vi snygga!?

Jag är världsbäst på att äta

Vet ni vad som har hänt? Jag äter alldeles själv. Japp, det är faktiskt sant! Smörgåsrån är helt enkelt det bästa som finns.

image292

Min smörgåsrånshög. Ni ser även en del av en gurkskiva som jag satt och smaskade lite på.

image293

Jag visar stolt upp den smörgåsrånsboll jag bakade ihop alldeles själv.

image294

Glad kexätarbebis.

image295

Min kexätarteknik på nära håll.

image296

Konstigt. Smörgåsrån verkar vara självhäftande!?!

image297

Hihi, är ni impade nu??

----

Två filmer där ni själva kan beundra mig när jag äter kex.

Här i den första filmen ser nu hur sprattliga mina ben är...
Och i den andra visar jag hur jag gör när jag äter.----

image298

Man blir trött av att äta själv. Sovande kexätarbebis i babygymmet.

Jag är världsbäst på att gå

Jag gjorde stora framsteg i gåstolen redan under första dagen. Det där med att gå verkar ju inte vara så svårt. Kolla själva på filmerna nedan. Mamma beklagar att filmerna är lite skakiga. Hon gjorde sitt bästa för att hålla sig för skratt medan hon filmade, men som ni ser (och hör) gick det inte så bra.

Först hade jag strumporna på mig...

 

.... men det gick bättre utan.


Vrålåket

Min mamma hittade en fin gåstol åt mig på Tradera och lyckades lägga rabarber på den. Tjejen som sålde den bodde som tur var i Nässjö, så när auktionen var slut åkte mamma och hämtade den åt mig. Min mamma har inget tålamod alls. När jag vaknade idag stod det en ny frän grej i mitt rum. Direkt när jag hade fått på mig ny blöja och dagens kläder fick jag provköra mitt nya vrålåk.

Det finns en massa häftiga knappar och grejer på gåstolen och den låter jätteskoj. Jag fattade inte alls först varifrån ljudet kom och blev lite skraj, men ganska snart började jag dregla av förtjusning och pillade på allt som gick att pilla på och smakade på allt jag nådde.

image287

Oooh, vilken grej va!?

image288

Pilla lite här och pilla lite där...

image289

Stilstudie från ovan.

image290

Favoritgrejen hittills.

image291

Även om det inte syns når jag faktiskt ner till golvet. Jag har inte riktigt fått kläm på det där med att ta steg än, så jag kommer ingenstans, men det är nog bara en tidsfråga innan jag susar fram här i lägenheten.

Duktig tjej

Kolla här, vad jag kan! Det har varit på gång ett tag, men det har alltid slutat med att jag vält åt nåt håll. Alldeles nyss satt jag helt plötsligt alldeles själv. Jag hittade balansen i en sisådär 10-15 sekunder och bara satt och var så där snygg som bara jag kan vara.

image284

Kolla mamma!

image285

Efter en stund kom jag på att jag hellre ville pilla med mina fötter. Nu ska jag ta av mig strumporna.

image286

Så där, mycket bättre. Mmm, vilka goda tår jag har!

Gammalt och nytt

Jag kom på att jag under mina första fem månader i livet inte visat hur jag såg ut innan jag kom ut till världen. Titta här:

image276

Mamma med mig i magen 14e april. Det var den dagen då jag egentligen skulle ha kommit, men inte alls kände för det...

image277

... så tiden gick. Här är mamma och jag på nionde övertidsdagen.

image283

Efter mycket om och men kom jag (på artonde övertidsdagen) tillslut på att jag ville komma ut ändå och värkarna satte igång. Här har mamma jätteont.

image278

Ja, och så föddes jag 13.5 h efter att första värken kom... Jag var jättetorr eftersom jag hade legat och gottat mig i magen så länge. Det ser ut som om jag har på mig för stora vantar på händerna, men det är faktiskt bara en massa torr hud.

image279

Jag var så torr att jag fick sår lite varstans. På kinden fick jag det värsta! En jättestor skorpa blev det och ni kan tänka er att min mamma var hysterisk över detta. Här är jag förresten på väg hem för första gången!

image281

Huden blev fin ganska fort och jag växte på mig en hel massa. Så här ser en bebis som är fem månader ut. Snygg va?

image282

Bebisattack! Akta dig pappa! Going for the eyes.

image280

Ja, jag ville mest bara visa hur stor och fin jag har blivit och att jag till och med kan ta av mig mina strumpor själv nu!

Fem månader

Idag fyller jag fem månader! Nu är jag verkligen stora tjejen. Mamma fattar inte vart den här tiden har tagit vägen. Om det håller på så här är det snart dags att börja planera min studentfest.

Jag vill ha en massa grattis-på-femmånadersdagen-kommentarer! Skriv nu, era latmaskar!

image275

Världens bästa bebis med sin favoritleksak som mormor hade med sig igår.

RSS 2.0