Min allra första jul

image348

En nyvaken tomtebebis hemma laddar inför släktbesök, Kalle Anka och julklappsutdelning hemma hos sin farmor.

image349

Världens härligaste julfirare.

image350

Glöggstund i farmors TV-soffa. Från vänster: Mamma, jag, Samuel, Martin, Stephane, Emelie och Bosse.

image351

Ja, så tillstlut kom då äntligen tomten. Fy vad otäck han var, men det var ju roligt att han hade med sig paket.

image352

Emelie och Stephane. Emelie tycker att jul är det bästa som finns!

image353

På annandagen firade vi jul ytterligare en gång. Den här gången var vi hemma hos mormor och morfar. Här mysdreglar jag på mormor.

image355

Tomten tog sig tid för en julklappsutdelning till. Cornelia och Tuva hjälpte till för fullt.

image354

Jag fick hur många klappar som helst och de smakade bra allihop.

image357

Fina Tuva och tomten!

image358

Tuva och jag pustar ut efter julklappsöppningen.

God Jul!

I morgon åker jag till min farmor i Mjölby för att fira min allra första jul. Vi ska vara där till juldagen då vi åker hem med vårt pick och pack för att på annandagen fira jul igen med mormor och morfar. Mamma säger att jag nog kommer att få många paket. Vad spännande!!

image347

Världens underbaraste tomtenisse önskar alla en god jul och ett gott nytt år!

Sankta Lucia

Tidigt i morse, ja till och med före min vanliga uppstigningstid blev jag upplockad av mina galna föräldrar. Vad har ni nu hittat på, tänkte jag och kunde inte annat än skratta åt eländet.
Helt plötsligt satt jag påpälsad i bilen och hade ingen aning om vart jag var på väg, men jag andades ut lite när jag såg mormors och morfars hus. Väl där inne började mamma sjunga nån konstig sång som gick "Natten går tunga fjät, runt gård och stuva..." och klampade in och väckte morfar som blev alldeles överlycklig av att se mig med luciakrona och tärnljus.

Mamma och jag råkade bli kvar hos mormor och morfar hela långa dagen. Mammas kompis Mia kom också och hälsade på. Det rörde sig massor i hennes mage. Tydligen är det en sån som jag där inne. Konstigt tycker jag.

image346

Morfar hade bara ögon för mig, men jag hade bara ögon för mitt ljus.

Sjungande tomtar

Idag var det julavslutning på Frälsis. Mamma klädde på mig min fina tomteklänning för när det är julfest ska man ha sånt på sig säger hon. Hugo och My var också tomtiga. My hade en precis likadan klänning som jag. Vi var så snygga alla tre.

Vi sjöng och dansade runt granen. Jag gillar verkligen det där. Det är så skojigt att få hoppa runt lite.

image345

Tre små tomtenissar. My, Hugo och jag. Jag gör mitt bästa för att få lite uppmärksamhet från Hugo, men han hade tankarna på annat håll.

En lucia med en liten tand

Nu har det där hänt som alla väntat på sedan jag var ett par månader gammal; den första tanden har ploppat fram. Ajajaj! Det gör ju ont att få tänder. Mamma började ana att det verkligen var nära igår när jag började gråta flera gånger till synes utan anledning. Idag har jag varit så gnällig att jag till och med fick lite Alvedon för att få bort det onda.

Det var lite tokigt att tandens entré skulle krocka med min luciadebut, men tack vare den där Alvedonen gick det bra. Jag ville dock inte vara utan min napp, så den fick snällt följa med. Jag var en mycket snygg lucia om jag får säga det själv. Min klänning och min krona var i och för sig lite för stora, men vad gör väl det?

Luciatåget var på Frälsis julmarknad, med den gruppen jag sjunger med på onsdagarna. Pappa och morfar följde med för de ville ju se stans snyggaste lucia, men tyvärr kunde inte mormor följa med. Hon ville tydligen hellre titta på när Fredrik Kempe & co sjöng julsånger. Tokigt! Jaja, hon får liksom ni andra titta på korten här nedan. 

249160-344

En liten lucia i pappas knä.

249160-339

Lucian i sin helhet hos mamma.

249160-340

Lucian skrider in.

249160-342

Julfika med mamma, morfar och pappa (som som vanligt inte finns med på bild, eftersom han tar kortet). Morfar ville köpa alla lotter Frälsis hade för att vinna en blinkande snögubbe till mormor. Tydligen vill hon jättegärna ha en sån!?

249160-341

Tillslut fick jag ta av mig luciaklänningen och fika lite. Här dricker jag vatten.

Hedda och tidningen

Jag gillar det där med tidningar. De har verkligen allt! Bilder, krumelurer, prassel och allt detta på sida efter sida. En aldrig sinande källa av skojighet enligt mig.

249160-335

Jag läser mycket ihärdigt.

249160-336

Sådär, mycket behändigare storlek.

249160-337

Stilstudie från ovan av min tidningsläsningsteknik.

249160-338

... och tidningen blev sig aldrig lik igen.

Min första första advent

I morse när jag vaknade började mamma prata om att tomtens små nissar kanske varit och lämnat en present till mig och att vi skulle gå och ta oss en titt i julstrumpan. Vad snackar hon om, tänkte jag, men när vi kom fram till strumpan fanns där ett fint paket till mig. Vad snälla tomtens små nissar är!

image330

Titta vad som fanns i min julstrumpa!!

image331

Jag var ju förstås tvungen att provsmaka som vanligt. Mmm, vad gott det var!

249160-333

Pappret och snöret var mycket roligare än innehållet.

249160-334

Jag fick förstås prova presenten på en gång. Det var en mysig prickig bodysuit som jag ska ha när jag relaxar. Inte nog med det här förresten. En stund senare hade tomtens små nissar lämnat ytterligare ett paket till mig. Däri låg en spännande bok och väntade på mig. Kul med Molly hette den. Undra om jag kommer att få fler paket eller om det var det här som var julen. Jag vet ju inte alls vad det där innebär.

RSS 2.0