Bolibompa-drakenTitta här! Visst är jag duktig? Vem som helst kan väl se att detta är Bolibompa-draken!? Mamma började dilla om att jag hade gjort en fin pingvin, men jag förklarade för henne att det faktiskt är Bolibompa-draken jag gjort!

Skärpning mamma!

Bildkavalkad - augusti

Bra jobbat mamma! Nu börjar det likna nåt. Två inlägg på en månad! Yay!

Nu ska jag visa er en hel hög med bilder från augusti. Alla bilder är från pappas mobil. Med lite tur kommer det bilder från tidigare månader sen.Igår var jag och mina föräldrar hos morfar i hans stuga. Ewa hade köpt sådana häftiga saker till mig. En kratta och trädgårdshandskar. Vilken tur att morfar just då klippte gräset så att jag hade något att kratta upp. Jag tog försäkerhets skull på mig Ewas glasögon.
Jag klarar faktiskt att sätta mig på toan helt själv.
Sista fredagen på mammas semester åkte jag och mamma till farmor i Mjölby för att hämta pappa som varit där och fixat. Jag fick en hel hög med nya snygga kläder som genast måste provas. Den här klänningen funkade utmärkt som hallonätarklädsel.
Bland det bästa jag vet är att leka doktormannen med mamma. Här har jag "jamlat ner fjån trädet och slagit pannan". Aj vad ont jag har, men vilket tur att doktormannen hade bandage!
Ja, och sen var det mammas tur att träffa doktormannen. "Nu ska du jamla ner, mamma!"
Så här snygg kan man vara när man beskär rosenbuskar.
Hjälper morfar att klippa gräs.
Trädgårdsmästarn!
Mamma, pappa och jag gav oss ut på svampjakt i skogen!
Här är jag vid ingången till Lilla Caféet i Eksjö. Ni med skarpa ögon och gott minne ser att jag har samma snygga klänning som när jag fyllde två, men numer spänner den ordentligt över magen.
Övningskör. Jag har körkortet som i en liten ask!!
Fiskar med mamma, pappa och Ewa!
Jag och Ewa ror medan mamma spanar efter fiskar.

På allmän begäran

Handen på hjärtat, vad tycker ni egentligen om mammas uppdateringstakt? Jag har tjatat jättemycket på mamma, men det verkar inte bita på henne alls. Men nu har det visst kommit påtryckningar från annat håll så mamma har bestämt sig för att ta sig i kragen och uppdatera (oftare?).

Ja, hur summerar man de nära 10 (!!) månader som har gått sedan mamma senast behagade göra ett inlägg här?

Några viktiga saker som har hänt sedan sist:

- Jag är blöjfri på dagarna sedan länge. Nätterna är det jobbigare med.
- Min nattnapp kommer jag aldrig att släppa. Inte förrän jag är 37 åtminstone.
- Jag kan skriva mitt namn och några ord till, både på dator och med penna.
- Jag känner igen alla bokstäver, men vet inte vad alla heter. A kallar jag för Hedda-slut-bokstaven, B är Bosse-bokstaven, C är champinjon-bokstaven osv. Men visst är det bra ändå?
- Jag är absolut argast i hela världen! Fast mellan mina vredesutbrott, som är många många många, är jag världens härligaste unge. Jag har börjat morra och skrika om jag inte får min vilja igenom. JAG KAN FÄÄÄÄLV! skriker jag för full hals om någon stackare försöker hjälpa mig. Att folk inte förstår att jag är stor nu.
- Jag pratar mycket, men ännu inte helt rent.
- Jag sjunger mycket. Helst hela tiden och helst 100 låtar efter varandra. Det varierar mellan mest mellan olika Hellsinglåtar, Majas Alfabet-sånger, Astrid Lindgren-sånger, Mamma mu-sånger och Manboy. Psalmerna jag körde stenhårt med för ett år sedan plockar jag bara fram emellanåt.
- Jag klättrar, hoppar, dansar och balanserar dagarna i ända.

Min mammas mossiga hjärna kommer inte på något mer just nu, men hon får väl fylla på listan allt eftersom. Det är stora saker på gång, förresten. Jag ska tyvärr flytta härifrån och lämna mitt älskade Hultgården. Mamma är jätteledsen för det, men en flytt innebär att hon får mer tid med mig så det är egentligen något bra säger hon. Vi ska flytta till Linköping där mamma jobbar sedan några månader. Pappa har fått jobb i Motala så nu är det hans tur att pendla igen. Vi kommer att bo i ett litet radhus och mitt rum kommer att vara större än det jag har nu.

I går var vi på barnkalas hos Livia som fyllde ett. Oj, vad många barn det var där. Livia, Wilgot, Hugo, Wille, My, Nellie och jag. Wille och Nellie var mest upptagna med att vara bebisar tyckte jag men vi andra lekte. Livia var så fin och såg ut som en prinsessa!

Mamma tog några bilder:My och jag.
Wilgot
Hugo
Födelsedagsbarnet Livia får tårtan serverad.Jag, Hugo och My poserar för allmän fotografering.

RSS 2.0