Nu blir inte pappa glad...

... men det blir morfar och alla andra smålänningar!

image232

Heja HV! Friskt humör! Det är ni som susen gör!

Helt slut!

Tisdagar innebär numera babycafé för min del och idag slogs nog nåt slags rekord där tror mamma för det var ca 30 bebisar där. Några var yngre än mig den här gången och jag gjorde mitt bästa för att alla skulle trivas. Mormor kom förbi mot slutet och vet ni vad? Jag somnade sittandes i hennes knä. Jag vet inte vad som hände alls. Sådär brukar jag aldrig göra. Jag kompenserade det där genom att prata högt med mamma medan hon promenerade med mig i vagnen hela vägen till Hemköp och hem.

När vi kom hem var jag så hungrig och trött att det saknade motstycke. Jag åt massor och råkade visst bajsa så att hela ryggen, mina kläder och mammas ena hand blev bajsiga. Mysigt tyckte jag. Omysigt tyckte mamma.

image231

En trött babycafé-besökare.

Kräftor


Eftersom jag är så himla hungrig just exakt nu, hinner inte mamma skriva om vad jag har haft för mig de senaste dagarna utan ni får njuta av bilder istället!

image214

På väg till Hjo. Närstudie av bitringen. Mmm, den är så smarrig!

image215

Åh, titta pappa!

image216

Hihi! Pappa har stickigt skägg.

image217

Det har inte mamma, men jag är glad ändå!

image218

Hoppande bebisen!

image219

Mamma och jag tittar på båtar.

image220

Okej, jag erkänner. Jag är världens sötaste!

image222

Mormor och jag shoppar.

image223

Hedda på kräftfiske.

image224

Mammas kusin Olivia och mina kusiner Cornelia och Tuva tog en tur med flotten medan vi väntade på kräftorna skulle ta sig in i burarna.

image225

Morfar och Tuva. Lägg även märke till Tuvas smaskande pappa Peter till höger om morfar.

image226

Argh!

image227

Provsitter morbrors och mammas gamla matstol på kräftskivan. Verkar rätt okej!

image228

Partybebis!

image229

Kräftskivan är i full gång.

image230

Ännu fler kräftskivedeltagare.

Några dagar i Heddas liv

Nu har det återigen gått en hel massa dagar utan att mamma har uppdaterat min blogg. Jag har tjatat och försökt vara så snäll som det bara är möjligt bara för att mamma skulle hinna med att uppdatera, men hon hittar alltid på saker som "måste" fixas och "inte kan" vänta. Vuxna har en himla massa konstiga ursäkter hela tiden. Inte bryr väl jag mig om om mina klänningar är strukna eller inte, när det viktigaste för mig är att få visa er hur snygg jag är!?

Hur som helst, i helgen var min farmor här på besök! Hon sov över hos oss för första gången. En massa roliga saker hände och farmor var med och bevittnade alltihop. Som exempel kan jag nämna att farmor fick mig att skratta på riktigt för allra första gången. Ja, hur skulle jag kunna låta bli när hon lekte titt-ut så himla bra!?

Igår, tisdag, var mamma och jag på baby-café för första gången. Jag var minst med mina 3,5 månader. Det var två snygga killar där som var 4 månader, men resten av barnen var jättegamla. De var mellan 6 och 10 månader allihop. Jag satt mest lutad mot mamma och tittade, men jag låg och tränade nacken och dreglade en hel del också. Vi ska gå dit nästa tisdag också för det var ju jättekul att se andra barn leka och jollra!

Idag var mormor, mamma och jag och fikade med Micha och Mona hemma hos Micha. Vi skulle titta på Pyret, Michas marsvinsbebis som är en hel månad yngre än vad jag är. Dessutom skulle mamma och mormor hämta sina specialbeställda vita halsband som Micha gjort. Jag hade knappt sovit på hela dagen och var supergnällig. Jag var ju förstås lite avundsjuk också eftersom jag fick dela med mig av uppmärksamheten, så jag bjöd inte på så många leenden. En kort stund sov jag i Michas soffa, men annars gnällde jag mest.

image202

Farmor och jag myser i fåtöljen. Jag har egentligen inte alls lust att bli störd av kameran, men man måste ju ställa upp på bild då och då ändå!

image203

I söndags åkte farmor, mormor, pappa, mamma och jag på utflykt. Första anhalten var Livslust, världens mysigaste lilla affär i Munkaskog utanför Habo. Här försöker mamma få mig att förstå tjusningen med shabby-chic.

image204

Farmor och mormor är lyckliga över sina inköp. 

image205

Pappa och jag kollar in alla fina saker.

image206

Efter Munkaskog åkte vi till Hjo. Det var verkligen jättefint där. Här sitter jag och mormor och slappar lite efter glassfika. Jag är glad fastän jag inte fått smaka.


image207

Farmor äter upp det sista av sin smarriga ägglikörglass.

image208

Jag visar mormor hur fint jag satt på baby-caféet.

image209

Flying baby!

image210

Jag sprattlar och har det bra i min nya lekhörna.

image211

Ja, och så den sedvanliga badbilden. Denna gång utan värmehandduk på huvudet.

image212

Micha och supersöta Pyret.

image213

En övertrött bebis som äntligen somnat efter många om och men.

Hej farmor!

Idag kommer min farmor och hälsar på! Hon ska stanna hos oss ända till måndag morgon. Det ska bli sååå mysigt! Jag ska charma farmor hela tiden!

Igår följde mormor, mamma och jag med Tuva och Cornelia på marknad i Bodafors. Vi lyckades pricka in dagens värsta störtskur och alla utom jag blev blöta och frös. Det blev ett ganska kort besök där för vi längtade hem till Allégatan där mormor gräddade våfflor. Jag var helt fascinerad av Tuva och Cornelia när de sprang runt och lekte och glömde helt bort att tutta, sova och bajsa. Jag vill så gärna vara med och springa!

När mamma och jag kom hem från Bodafors var jag jättehungrig och hur trött som helst. Sov först en stund på eftermiddagen så att jag skulle orka att vara vaken när pappa kom hem, sedan somnade jag redan kl 17:30 och när klockan var tio på kvällen hade jag fortfarande inte vaknat. Då tog mamma upp mig och tog på mig pyjamas och gav mig en massa mat inför natten och därefter sov jag så gott ända till klockan var 5:30 på morgonen. Man blir såååå trött av att leka (även om man bara kan titta!).

image199

Ultimat sömn med både kudde, Fladdergubben (rosa) och Isidor (blå).

image200

Nyvaken och jätteglad!

image201

Nakenfis på skötbordet.

Hej!

Här kommer några bilder från de senaste dagarna i mitt liv.

image197

Jag greppar runt allt som kommer i min väg. Här har jag fått ett ordentligt tag runt lekbågen på min babysitter.

image196

Dreggel-Hedda. Mamma misstänker att mina tänder har börjat växa lite. Snart kanske jag kan bitas! Akta er då!

image198

Dregglande bebisen och pappan musicerar.

image193

Världens bästa bebis!

image192

Jag är sötast i hela världen!

Höstkollektion

Ibland undrar jag om jag är mammas docka eller mammas bebis. Jag bryr mig inte ett dugg om vad jag har på mig, men hon är sååååå noga. Allt ska matcha och passa och vara helt och rent. Eftersom jag har vuxit lite är det rätt mycket av mina kläder som inte passar längre, så jag har fått en massa nya grejer. Mormor shoppar också till mig, men hur skulle hon kunna låta bli? Jag har ju lindat henne (och morfar) kring mitt lillfinger.

image185

Fotomodellen visar upp delar ur höstkollektionen. Sprattel sprattel!

image191

Hmm, vad pysslar du med mamma??

image187

Fotomodellen sitter i soffan, än så länge är det här ganska roligt.

image186

Men fy. Nu är jag less! Mamma, jag vill göra nåt annat nu!!

image188

Sådär ja, mycket bättre! Läsa böcker är aldrig fel! Mamma är inte bara en jobbig klädoman, hon är faktiskt helt OK på att läsa sagor för mig.

image189

Lite välbehövlig knävila efter bokläsningen.

image190

En jätteglad badbebis!

Premiär!

När man är så liten som jag är får man ofta uppleva premiärer av olika slag. Första leendet, första badet, första gången man håller upp huvudet själv, första sprutan, ja listan kan göras lång. Idag var det så återigen dags för en premiär, nämligen att sitta i en barnstol för första gången. Jag var inte så jätteroad av detta. Jag var mest trött och hungrig och mer intresserad av att få lägga mig för natten än att sitta och le för att göra mamma och pappa glada. Som den snälla bebis jag är lydde jag, om än lite motvilligt, och efter några tårar fick de ta sina efterlängtade bilder. Men log, det gjorde jag inte!

image174

Jag böjde lite motvilligt på mina extremt raka ben för att sitta lite...

image175

... och jo, det där med att sitta själv i sin alldeles egna stol verkar ju ändå rätt OK!

image173

När vi var hos faster Lotta och kusin Samuel i helgen fick mamma syn på några kort på pappa när han var liten. Hon hajade till och trodde nästan att det var kort på mig. Vi är väldigt lika, min pappa och jag!

image177

I går badade jag. Som vanligt stortrivdes jag och sprattlade så att mamma blev alldeles blöt på benen.

image176

Efter badet myste jag som bara den i min härliga handduk.

image179

I lördags den 4/8 var jag på mitt första bröllop. Jag skötte mig exemplariskt och sov mest. Här ser ni en bild från middagen där endast min flinande mamma bryr sig om kameran.

image178

Ja, så här såg jag ut mestadels på bröllopet och efterföljande middag.

image180

Det tjusiga brudparet (här ännu ogifta) på väg in i kyrkan. Jag och mina föräldrar önskar Gustaf och Emma all lycka i framtiden!

image181

Jag vet att ni vill se en bild på mig i kyrkan så här kommer en bild på bröllopsdagens snyggaste dregglare!

image183

På lördagsförmiddagen var pappa, mamma och jag hos farmor och då passade jag på att sprattla loss på farmors altan i min snygga somriga sparkdräkt.

image182

I fredags var vi hos Lotta och Samuel och sov över där. Det var jätteroligt för Samuel är så snäll. Här badar jag i Lottas handfat för att jag skulle bli snygg till bröllopet.

image184

Den här bilden tog pappa precis före handfatsbadet. Jag är verkligen min fars dotter och jag, liksom han, tycker verkligen att det är roligt att göra hattar av allt.

Första sprutan!

Idag fyller jag 3 månader. Gissa om jag tycker att jag är stor och duktig nu. Detta firade vi genom att gå till BVC för att jag skulle få min första vaccinationsspruta och dessutom väga mig lite. Vi träffade en ny BVC-sköterska idag eftersom min vanliga hade semester och som vanligt visade jag mig från min allra härligaste sida. Hon blev alldeles betuttad i mig och hon sa till mamma och pappa att de har fått ett praktexemplar till dotter. Mamma blev så stolt att hon höll på att krevera. Jag hade ökat jättebra i vikt, förresten. Numera väger jag 5572 g och är 61,5 cm lång. När det blev dags för sprutan fick jag sitta i mammas knä och pappa viftade frenetiskt med en skallra för att jag skulle ha nåt kul att titta på. Helt plötsligt stack sköterskan mig med den där läskiga sprutan och jag skrek som bara den i två sekunder, sedan gnydde jag lite i ytterligare två sekunder och därefter skrattade jag som vanligt. Sprutor är väl inget! Jag försökte berätta det för pappa som är spruträdd, men jag tror inte att han förstod.

I morgon åker vi till Linköping för att hälsa på Lotta och Samuel. Vi ska passa på att gå lite på stan och eventuellt hälsa på en kompis till pappa i hans nya hus. Vi ska sova över hos Lotta. På lördagen åker vi till farmor i Mjölby och då ska vi gå på bröllop först och sedan fira kusin Emelie som fyller 25. Fullspäckat schema med andra ord! Jag tycker att det ska bli SÅÅÅ spännande!

image172

Sover gott i vagnen.

image171

Visar stolt upp mitt plåster som jag fick efter vaccinationen.

Hemma igen

Vad fort en semester kan gå. Vips var vi hemma igen. Jag gillade det där med semester och var glad och nöjd hela tiden. När man är så liten som jag är har man inte så mycket mer att välja på än att följa med sina föräldrar överallt, men som tur är för dem älskar jag att åka bil och titta på nya saker. Morfar säger att mina ögon är stora som tekoppar och att jag är världens snällaste bebis.

Vädret var tydligen inte så bra. Man ska visst ha varmt och sol på sina sommarsemestrar, men i ärlighetens namn tyckte jag att det var helt okej ändå. Jag gillar ju inte värme så där jättemycket.

Tack snälla underbara mormor och morfar för att ni fixade det här! Ni ska få många blöta dreggelpussar av mig när vi ses nästa gång!

Jag tänkte visa er lite bilder från min allra första semester. Kolla här:

image155

Det allra första blöjbytet utomlands. Jag är som synes helnöjd!

image156

Vårt jättefina rum på Hotel Nyborg Strand. Mamma och pappa tyckte att det var superfräscht. Själv gillade jag nog TV:n bäst.

image157

Mamma och morfar i hotellfoajéns fräna plastbubblor.

image158

Cornelia i sina röda byxor tar täten på shoppingrundan i Svendborg.

image159

Solen visade sig faktiskt några gånger. Här inviger jag mina allra första solglasögon.

image160

I Odense. Här står mamma med mig i vagnen och hälsar på H C Andersen.

image169

Tuva och Cornelia leker på en staty i Odense. Den tredje flickan på bilden hette faktiskt Hedda.

image170

Två tjejer som vägrar öppna ögonen.

image161

Men inte ens på sin semester slipper man träningen. Här jobbar jag för fullt på pappas säng.

image162

Pappa hittade ett mysigt café i Assens som ligger på sydvästra Fyn när vi var på biltur på söndagen. Vi var jättehungriga hela familjen men att hitta ett ställe som var söndagsöppet var inte det lättaste. Vi drog tydligen en vinstlott i alla fall, för caféet var jättemysigt och maten god, speciellt min (se nedan). De andra i sällskapet var på Legoland den här dagen, men mina snåla föräldrar tyckte att det blev för dyrt för oss och att jag var för liten för det än så länge. Snåljåpar!!

image163

Smarrigt!

image164

I mormors knä på hotellets Bistro.

image165

Här semesterbadar jag i hotellrummets handfat. Jag har blivit ganska stor nu, så jag fick knappt plats.

image166

Mamma, mormor, morfar och jag sista kvällen i Nyborg.

image167

Här åker jag bil över Stora Bältsbron. Jag sover hellre än att titta på vattnet.

image168

I Helsingör. Pappa tjurar lite för att han knappt varit med på några kort. Stackars pappa.

RSS 2.0